Germania - Legoland

Aveam în plan să vizităm Germania încă de anul trecut. Și nu aveam doar planul făcut, ci aveam rezervate și cazările. Însă pandemia ne-a cam dat peste cap toate planurile. Am ajuns să amânăm această vacanță pentru anul acesta. Legoland este atracția principală în jurul căreia s-a construit această vacanță din Germania. Așa am reușit să îl atragem pe Mihai să meargă în această excursie. Dar cum am ajuns la ideea de a vizita Legoland? Păi într-un joc lego am descoperit un cupon de intrare gratuită la Legoland. Ia să vedem cât costă de fapt un bilet! 45 euro!? Păi nu e de aruncat acest cupon de gratuitate. Are valabilitate 2 ani și poți intra cu el în oricare din parcurile Legoland din lume. De menționat că biletul gratis este pentru 1 copil însoțit de 1 adult care a plătit 1 bilet întreg. Acesta a fost momentul care a sădit în mintea noastră ideea de a vizita Legoland-ul.

Gina ne-a întrebat înainte de plecare câte zile avem în plan să petrecem la Legoland. Eu alocasem doar o zi, însă în acel moment am realizat cât de importantă este vizita la Legoland. Păi și cam câte zile ne-am dori să mergem la Legoland? 2, 3, 4 zile, 1 săptămână? Stai așa, că mai mult de 5 zile nu avem de unde, căci doar atâtea stăm la München. Noi am adunat doar 4 cupoane de intrare gratuită pentru copil. Și pentru că avem 2 copii, înseamnă că avem reducere doar pentru 2 zile. Bine că asta nu ne împiedică să mergem mai multe zile, doar că va trebui să plătim bilete întregi și pentru copii, dacă ținem neapărat să mergem mai mult de 2 zile. De la 3 zile în sus deja am putea să ne gândim serios la achiziționarea de abonamente anuale. Dar 2 zile cred că este mai mult decât suficient să ne facem damblaua. Sau poate chiar prea mult. Până la urmă a rămas doar 1 zi.

Care e cea mai însorită zi? Căci un asemenea eveniment trebuie marcat cum se cuvine. Păi ar fi fost ziua de ieri. Dar nu mi-a trecut prin cap că s-ar putea ca foarte multe persoane să gândească la fel, poate chiar prea multe. Pe lângă achiziționarea biletelor de intrare, trebuie să îți faci rezervare pentru a intra într-o anumită zi. Asta pentru a se evita supraaglomerarea. Asta ai putea-o face cu multe zile înainte. Însă eu am testat în mai multe rânduri cam cu câte zile înainte ar trebui să facem acest lucru. Și de fiecare dată găseam locuri disponibile pentru ziua imediat următoare. Nu mi-a trecut prin cap să fac și o asociere cu prognoza meteo. Bazându-mă că putem face rezervările fix cu 1 zi înainte, alaltăieri seară, când am ajuns la cazare de la Parcul Național Berchtesgaden, am vrut să fac rezervările pentru ieri. De fapt am încercat să fac acest lucru chiar mai devreme, în timp ce așteptam în parcarea Lidl, cât timp restul erau intrați să facă cumpărături. Am descoperit cu stupoare că nu mai sunt locuri disponibile pentru ziua următoare. Iar mesajul sarcastic: "Data viitoare să încercați să vă rezervați vizita la noi mai din timp!" a reușit să mă scoată din pepeni. Aveam impresia că ieri era și ultima zi de petrecut în Germania. Acum deja mă gândeam cum vom face noi astăzi un drum de 850 km, plecând de la Legoland direct spre cazarea din Ungaria, iar plecarea de la Legoland ar fi fost pe la ora 7 seara. Păi am fi ajuns pe lumina dimineții din ziua următoare. Nu suna deloc bine. La cazare aveam să descopăr că de fapt mai aveam încă 1 zi de petrecut în München și abia mâine urma să plecăm spre casă. Am răsuflat ușurat. Păi următoarea grijă era să cumpăr bilete pentru astăzi. Nu mai avea deloc importanță că prognoza zilei de astăzi era una ploioasă. Eram bucuros că putem vizita totuși Legoland-ul și nu ne întoarcem acasă fără a-l fi putut vedea. Studiasem deja de unde și ce anume trebuie să cumpăr, căci biletele cu discount alături de câte un bilet de adult puteam să le cumpăr doar de pe legoland.com, unde adultul plătea 49 eur, în timp ce pe legoland.de adultul plătea doar 43 eur, de unde am cumpărat biletele pentru restul, alături de 2 bilete de parcare. Apoi rezervările pentru absolut toți, inclusiv pentru parcări, le-am făcut legoland.de. Gata aveam tot ce trebuie! Aproape! Pe fiecare bilet este specificat că trebuie printat. Nu prea sunt ecologiști... Următoarea dimineață o delegăm pe Gina să se ducă la recepție să negocieze printarea biletelor.

Aveam deja instalată aplicația Legoland. Cu toate că o mai deschisesem de vreo 2 ori înainte, informațiile nu-mi intrau deloc în cap. Eh, acum, cu o seară înainte de "examen", eram ca un burețel, învățasem despre toate cursele. Păcat că nu aveam acces la timpii de așteptare pentru fiecare în parte, însă o statistică despre aceștia am găsit pe net. Așa că mi-am făcut o idee în ce vrem să ne dăm și cam în ce ordine să le abordăm. Mai trebuia doar să învăț doar localizarea acestora în parc, însă nu mi-a mai rămas timp și pentru asta.

Aceasta a fost singura zi din concediu în care toată lumea s-a trezit dimineață foarte devreme fără prea mare dificultate. În juma' de oră eram mâncați și îmbarcați în mașini. Voiam să fim prezenți la intrarea în parc la deschiderea acestuia.

Nu știu ce ne așteptam noi să găsim la intrarea în Legoland cu o jumătate de oră înainte de deschiderea acestuia. Însă am descoperit că în parcare erau deja foarte multe mașini, intrarea era permisă.

Ne apropiem și noi de intrare. Înainte de intrare se formau grupuri, grupulețe în jurul a câte unui angajat Legoland ce împărțea câte o brățară după ce verifica certificatul verde. Împărțisem dinainte hârtiile la fiecare familie.

Acum să intrăm!

Noi scanăm și intrăm fără probleme. În urma noastră Gina nu nimerea hârtiile care trebuie. Până la urmă le-a luat pe toate la rând până s-a făcut becul verde pentru toți. Gata, am intrat! Suntem la Legoland!

În interior erau deja foarte multe persoane și se formaseră deja cozi la fiecare atracție, doar că nu pornise niciuna.

Un sentiment de încântare amestecat cu uimire!

Nu știm încotro să pornim mai repede. Nu facem prea mulți pași că rămânem absorbiți de minunatele orașe construite din piese lego.

Încerc eu să reamintesc tuturor că toate atracțiile se vor închide la ora 18:00, în timp ce parcul se închide la ora 19:00, iar în ora rămasă putem admira această zonă încântătoare. Și oricât ai crede că este o grămadă de timp de dimineață de la 8 până seara la 18:00, acesta nu va fi suficient să încerci toate caruselele și roller-coaster-ele. Așa că ar fi bine să ne îndreptăm spre primul "ride". Cu ce începem?

Jungle X Pedition (coadă de așteptare 5 min)

Pirate School (coadă de așteptare 5 min)

Captain Nick's Splash Battle (fără coadă de așteptare)

Aquazone Wave Racers (timp de așteptare 40 min)

Popicule, mi se pare mie sau e cam strâmb skijet-ul tău?

La astea nu prea m-am prins dacă trebuie să sari pe clape ca să pornești fântâna muzicală.

Techno Tea Cups (timp de așteptare 10 min)

Emi, mai vrei o tură?

Pentru libelula asta mi-ar trebui ceva mai mult curaj.

Caterpillar Ride (timp de așteptare 5 min)

Să nu ne lăsăm înșelați de aparențe!

Royal Joust  (timp de așteptare 5 min)

Fire Dragon (timp de așteptare 20 min)

Îl căutăm pe Regele Arthur sau poate pe regina...

Ai curaj?

Dragon Hunt (timp de așteptare 40 min)

Observation Tower (timp de așteptare 20 min)

Kids Power Tower (timp de așteptare 5 min)

Aici se vede adevărata putere!

Să intrăm în Tărâmul Faraonilor!

Temple X Pedition (timp de așteptare 5 min)

Desert X-cursion (timp de așteptare 10 min)

Ar fi fost interesantă și asta.

The Great Lego Race (timp de așteptare 15 min)

City Police Station Maze (timp de așteptare 5 min)

Pedal-a-Car (timp de așteptare 25 min)

Uite că s-a terminat programul. Trag concluzia că dacă ai apucat să te așezi la o coadă până la ora închiderii, te lasă să te dai. Însă nu mai permite așezarea la rând a altor persoane. Este un lucru pe care nu-l știam și care cred că este util. Ne era teamă că om sta la coadă 20 de minute și când să ajungem să urcăm în carusel să ne pună bariera în față: "Gata, s-a terminat programul!". Chiar ne așteptam la acest lucru, având în vedere că sunt nemți, cu alte cuvinte sunt stricți. Ne-am mai încurajat puțin privind că în urma noastră s-au mai așezat și alții la coadă: măcar nu eram singurii care luam țeapă.

Dar uite că a trecut ora închiderii și urcăm în mașinuță.

Dezamăgire totală! Bănuiam noi ceva, dar totuși speram să nu fie chiar așa. Pedalam degeaba! Mașina nu se mișca nicidecum în ritmul în care pedalam noi. Am fi vrut să pedalăm mai încet să îi așteptăm pe Mihai, Gina și Găbița, care erau în mașinuța de după noi, ca să mai facem un schimb de poze. Dar n-a fost să fie.

Am ajuns aproape de capăt și acum stăteam în "ambuteiaj", să înaintăm ca melcul până la locul de debarcare, că nu puteai coborî nici mai devreme. Ăsta chiar că este timp pierdut.

Oare mai sunt deschise magazinele în ora de la final de program, ce ne-a rămas liberă?

Că parcă am vrea să cumpărăm ceva, să avem amintire de la Legoland. Doar magazinul de la intrare mai era deschis. Am fi fost curioși să vedem ce produse speciale mai aveau în celelalte. Aici era o coadă formată încă dinainte de ora 18. Se înconjurase toată zona cu un cordon de gărdulețe și nu se mai permitea trecerea. Gărdulețele erau unul în continuarea celuilalt astfel încât să nu ai loc să te strecori. Doar într-un colț erau mai distanțate. Dar ce mi s-a părut ciudat a fost că "gardian" în acest punct de strecurare se proțăpise un client, nicidecum un angajat al Legoland. Ne pierdusem speranța că vom mai intra în magazin. Dar măcar să luăm un suvenir de la un automat. Iar automatul era tot în interiorul perimetrului "păzit". Cornelia își face curaj și se duce înfiptă la "paznic". Spunându-i că vrea să ia ceva de la mașinăria aia, reușește să intre. Și eu după ea. Ajungem în fața automatului, însă acesta nu funcționează. Capătul cozii este la 2 pași. Gina era deja la coadă și ne cheamă și pe noi în rând. Ce facem? Păi ne așezăm și noi în rând. 2 angajați ai Legoland stăteau de vorbă chiar la finalul rândului, însă nu se arătau interesați deloc de cele ce se întâmplă împrejur. Bărbatul care ne lăsase să intrăm făcea acum 13-14 pe marginea baricadei. A găsit punctul cel mai apropiat din exterior, a așteptat până când Cornelia a întors privirea în direcția lui și atunci a început să ne facă observație în limba engleză: "M-ați păcălit! Nu v-ați ținut de cuvânt!" Coada înainta și acum ne apropiam de altă parte a baricadei. Bărbatul respectiv nu-și găsea liniștea deloc, venise acum în partea astălaltă și ne apostrofa din nou. Cornelia nu s-a putut abține și i-a răspuns că nu am intenționat să îl păcălim. Dar ce să îi explici omului că nu ai pornit inițial cu ideea asta, însă s-au schimbat datele problemei pe parcurs. Și până la urmă el poate veni la Legoland mai des, în orice colț al Germaniei ar locui, spre deosebire de noi care am face 3 zile pe șosea până aici. Nu ne mai chinuim să ne contrazicem cu omul, căci până la urmă adevărul este că l-am păcălit, indiferent care ar fi fost motivul din spate.

Și uite-ne ajunși și în magazin! Păi cum am fi putut noi pleca de la Legoland fără să cumpărăm nimic!? Ce să cumpărăm, ce să cumpărăm? Verificăm prețul de pe emag la câteva produse și constatăm că am putea să le cumpărăm mai ieftin din țară. Îi promisesem lui Răzvan că îi cumpărăm 2 lego mari de la Legoland, însă am mutat promisiunea că i le vom cumpăra acasă, de aici doar să și le aleagă. Dar totuși trebuie să cumpărăm o amintire și de aici. Uite că au niște produse pe care scrie Legoland Exclusive. Tragem concluzia că acestea sunt produse care se pot achiziționa doar de la Legoland. Păi să cumpărăm unul din acestea. Sincer să fiu, le-aș fi cumpărat pe toate, nefiind nici așa multe. Noroc cu Răzvan care nu a vrut decât unul. Iar Cornelia a ales niște flori din Lego. Am scăpat ieftin de aici. La casa de marcat ne uităm în urma noastră, spre interiorul magazinului. Rămăsesem ultimii.

Trecuse de ora 19, însă mai erau vizitatori în interiorul parcului. Păi să mai dăm o tură prin zona asta cu exponate de la intrare.

O fi fost ea o zi mohorâtă în prima parte a zilei, abia după ora 15 ce s-a mai liniștit ploaia. Și uite ce culori frumoase au apărut la asfințit! Aș rămâne aici să tot admir orașele astea construite din piese Lego.

Din lateral văd că se apropie un gardian al parcului măturând și ultimii vizitatori rătăciți. Nu-l aștept să mă împingă și pe mine de la spate, fug repede și în direcția cealaltă să mai fac o poză și apoi mă îndrept spre ieșire. Mai facem o poză de grup aici și apoi ieșim.

Gata, de aici nu ne mai gonește nimeni. Și nu ne lăsăm duși.

Sunt uimit cât de încântați putem fi de această zi petrecută la Legoland, în ciuda vremii neprielnice. Putem declara că a fost cea mai frumoasă zi din această vacanță. Plasarea acestei vizite la finalul vacanței a fost o alegere inspirată. A fost precum focul de tabără de la finalul oricărei tabere.

Au mai rămas doar vreo 2 mașini în parcarea Legoland și nu, nu cele 2 ale noastre, mai sunt și alții care nu se lasă plecați.

Mai aruncăm o ultimă privire, mai facem o poză cu Legoland-ul pustiu și ne suim în mașini. Ieșim din parcare, însă drumul ne duce chiar prin fața intrării în parc, așa că mai oprim pentru o ultimă dată, să ne luăm la revedere.

Auf wiedersehen, Legoland!

Comentarii