Peștera Meziad

Peștera Meziad este una dintre cele mai mari peșteri din România. Prezintă o intrare semicirculară, impunătoare, de aproximativ 16 metri înălțime. Peștera este situată în Munții Apuseni, subgrupa Munții Pădurea Craiului.

La peșteră se poate ajunge folosind drumul european E79 de la Oradea, până la Beiuș (aproximativ 65 km), după care se urmează drumul județean DJ764, până la Remetea (aproximativ 10 km), aici se virează dreapta pe un drum județean DJ764C, până în localitatea Meziad (aproximativ 10 km), iar din capătul localității Meziad se urmărește un drum forestier, pietruit, spre Cabana Meziad (aproximativ 3 km). Există indicatoare spre Peștera Meziad. Mai există o variantă de a ajunge cu mașina la peșteră, din drumul european E60, în dreptul localității Borod, se urmează drumul județean DJ764D, până la intersecția cu drumul județean DJ764, și apoi până în Remetea (aproximativ 51 km), de aici urmându-se același traseu, spre localitatea Meziad (~10 km) și apoi spre Cabana Meziad (~3,5 km).

Pentru iubitorii de drumeții montane se poate ajunge la Peștera Meziad și trasee turistice marcate, pornind de la Stâna de Vale sau de la Barajul Leșu.

Mai multe detalii puteți găsi aici și aici.

Poziționarea obiectivului pe hartă

Detalii
data vizitei
23 august 2011
Comentarii