Salina Cacica

Salina Cacica este una dintre cele mai vechi saline din Europa în care exploatarea sării se face prin recristalizare din saramură.

Salina este situată în localitatea Cacica, județul Suceava, la aproximativ 19 km de Gura Humorului și la 40 km de Suceava. Se poate ajunge din drumul european E58, care unește Suceava de Gura Humorului, urmând drumul național DN2E până în localitatea Cacica.

Mina este într-adevăr foarte frumoasă și are câteva puncte cheie de atracție. La intrare în mină, după coborârea scărilor, se află o capelă închinată Sfintei Varvara, protectoarea tuturor minerilor. Lacul sărat este un lac artificial săpat manual de către mineri, îngrădit de o balustradă și iluminat de reflectoare. Sala de dans, numită Sala Ing. Agripa Popescu, reprezintă cel mai vechi loc de distracție din zonă, întrucât aici se organizau baluri, spectacole, festivități. Sala de sport este locul unde se poate juca fotbal, volei, tenis. Totuși mirosul puternic de motorină mi-a rămas întipărit în minte și atârnă greu într-o clasificare personală, dar poate a fost doar o întâmplare sau poate sunt eu mai sensibil la capitolul asta, pentru că nu am mai auzit și alte plângeri de acest fel.

Mai multe detalii puteți găsi aici.

Poziționarea obiectivului pe hartă

Detalii
data vizitei
7 septembrie 2008
Comentarii