Croația - Zoo Zagreb

Încă o zi, un nou zoo vom vedea astăzi. Păi chiar să trecem degeaba prin Croația!? Măcar să oprim să vedem grădina zoologică din capitală.

După ce am oprit la un bancomat să scot niște kuna croate, am mers țintă la coordonatele parcării pe care mi le notasem pentru zoo. Croații nu au trecut încă la euro, însă în foarte multe locații am observat că acceptă atât kuna, cât și euro. Chiar autostrada de aseară am plătit-o cu euro.

Ah, că mi-am adus aminte ce m-a supărat casierul ăla de la autostradă. I-am dat euro și m-a întrebat probabil în croată dacă poate să îmi dea rest kuna. I-am zis că da. Mi-a dat câteva monezi și apoi nu știu ce mai scotocea pe acolo. Îmi dăduse drumul la barieră și eu mai așteptam parcă ceva. Trecuse ceva timp și am crezut că stau degeaba, încurcând circulația. Neuitându-mă la restul care mi l-a dat întreb: "Ok?". La care el îmi răspunde că da. Pornesc mai departe. Aveam să descopăr că mai avea să îmi dea echivalentul în kuna a vreo 90 eurocenți. Păi asta mai scotocea el acolo. Cred că mai mult m-am ofticat că nu mi-a dat si restul ăla pentru a avea monede croate la colecție, decât pentru faptul că m-a tras în piept.

Gps-ul ne-a dirijat în parcarea din fața unui stadion.

Hm, oare să fi notat greșit coordonatele? Nu cred. Mai e și parcare cu plată. Bine, bine, dar unde o fi grădina zoo? Hai să întreb pe cineva. Cică grădina zoologică este în parcul de peste drum. Iar parcarea este gratuită astăzi. Perfect. Hai să mergem!

Uite parcul ăsta are și locuri de joacă pentru copii. Poate oprim după ce vizităm zoo să se joace și Răzvan. Până una, alta să cumpărăm un suvenir. Uite un șarpe de pluș nu avem la colecție. Și-acum să vedem zoo!

La ieșire din grădina zoologică cică să ne întoarcem pe altă alee. Mai oprim la un loc de joacă.

Însă de ieșit din parc am ieșit prin cu totul altă parte, de nu mai recunoașteam nimic. Ne-au cam înșelat simțurile de orientare pe alei. Acum ținem stânga până ajungem înapoi la stadion.

Și să pornim spre Slovenia!

Etichete:
zoo
croatia
Comentarii