Grecia - Delphi

Principala atracție a zilei de astăzi este Situl arheologic Delphi. De rezervă mai avem Mănăstirea Hosios Loukas și Mausoleul din Distomo, acesta din urmă pentru că am trece oricum pe lângă el în drum spre mănăstire. Dar să nu ne facem iluzii deșarte, căci în mod sigur vom vizita Delphi și doar atât.

Dimineață ieșim din nou pe plajă.

De data asta și-au făcut și alții curaj să probeze apa, odată cu gimnastica de dimineață.

E mult prea plăcut aici ca să ne lăsăm plecați.

Și în plus avem și această priveliște...

Într-un final ne punem roțile în mișcare. Dar nu prea repede, că ne plac peisajele și mai oprim din loc în loc.

Ajungem la Delphi, după cum mă așteptam, în același timp cu marea majoritate a turiștilor, fie ei europeni sau, mai ales, asiatici. Mă mir că am găsit locuri de parcare. Se pare că după noi a venit o gașcă și mai mare, căci au reușit să blocheze tot traficul. Lasă că până om ieși noi s-or debloca. Să ne vedem de vizită!

Mai întâi să vedem muzeul!

Urmează situl.

Acesta a reprezentat o lovitură pentru Răzvan, când s-a văzut în fața acestui munte de urcat. Cu pauze lungi și dese, asociate cu lacrimi în colțul ochilor, am reușit până la urmă să urcăm până în vârf, la stadion.

Deci se poate!

Ne îndreptăm spre Templul Zeiței Atena Pronaia. Din sanctuarul zeiței, Tholosul reprezintă imaginea Sitului de la Delphi, chiar dacă nu este amplasat în aceeași zonă cu cea mai mare parte a clădirilor.

Trecem pe lângă Izvorul Castilian.

Apoi pe lângă gimnaziu. Aici mă așteptam ca de această dată să găsim deschis, întrucât acum chiar era mult mai devreme de ora 17, când închisese data trecută. Acum însă se pare că este închis accesul turiștilor fără a exista vreun program sau vreun anunț.

După acesta este Sanctuarul Zeiței Atena Pronaia.

Greu cu mersul pe jos. Trebuie să găsim modalități de distracție la tot pasul ca să încurajăm cumva înaintarea. Uite-așa am descoperit șoriceii, acele spice pe care le ascunzi între palme și mișcând mâinile în lung, una pe lângă cealaltă, forțează ieșirea acestuia cu capul la lumină.

Astă seară avem seară de boardgame. Niște boabe sunt perfecte, căci așa am botezat noi jocul Bohnanza.

Detalii
Data excursiei
29 aprilie 2019
Etichete:
grecia
Comentarii