Mănăstiri ctitorite de Ștefan cel Mare și Petru Rareș, dar mai puțin cunoscute

Anul acesta nu făcusem nicio ieșire cu gașca de la Constanța. Păi hai să mergem undeva, măcar câteva zile. Dar unde? Noi am mai avea de vizitat niște grădini zoologice din nordul Moldovei. Alături de acestea o să mai punem niște mănăstiri, niște mici plimbări pe munte și mai vedem noi. Se pare că și lor le surâde ideea. Așa că am pornit la plimbare spre nordul Moldovei pentru 1 săptămână. De fapt, nu chiar 1 săptămână, doar vreo 5 zile. Pornim de dimineață din Bacău, căci am ajuns seara anterioară destul de târziu aici, ca să mai facem economie de ceva distanță și, de ce nu, să ne vedem și finii. Socoteala cu îmbrățișarea finilor nu a ieșit în totalitate, căci ei erau plecați la munte. Doar pe Dan l-am mai prins acasă, căci el nu se desparte de muncă cu una cu două. Lasă că fugim după ei să îi prindem, nu scapă ei așa ușor de noi. Dacă ne-am propus să îi vedem zilele astea, ne ducem peste ei [...], dacă ne primesc.

Mănăstirile Războieni și Râșca le-am mai avut în plan în urmă cu ceva timp să le vedem. Cel puțin spre Râșca chiar am pornit, doar că extrăsesem coordonatele la altă Mănăstire Râșca și ne-am dat seama prea târziu. Iar Mănăstirea Războieni trebuia să o vizităm la întoarcere după ce am vizitat mănăstirile din Maramureș. Doar că atunci era ultima pe listă și nu a mai încăput pe lumină, rămânând astfel pe o dată viitoare. Pe lângă acestea 2, am mai ales una tot foarte veche, Mănăstirea Runc.

Începem cu Mănăstirea Runc.

Continuăm cu Mănăstirea Războieni.

Pauză de mănăstiri. Vizităm Grădina zoologică Dragoș Vodă.

La final am lăsat-o pe cea mai frumoasă: Mănăstirea Râșca.

Pe lista de rezerve mai aștepta Mănăstirea Slatina, însă aceasta va rămâne să o vizităm altă dată. Că doar ne dorim să revenim în zonă de cât mai multe ori.

Detalii
Data excursiei
25 august 2017
Etichete:
manastiri romania
Comentarii