Zoo Rădăuți

Când ne-am propus să vizităm toate grădinile zoologice din România, erau câteva așezate prin colțurile hărții pe care nu le vedeam prea ușor de atins. Una dintre acestea era și Grădina Zoologică de la Rădăuți. Doar pentru ea nu se cădea să batem aproape 500 km, așa că am mai legat câteva lucruri de vizitat și i-am organizat o excursie. Și chiar mai mult decât atât, am împușcat și doi iepuri dintr-un foc, vizitând și Grădina Zoologică "Dragoș Vodă" Târgu Neamț. Nu a fost chiar așa greu de ales atracții turistice de vizitat în zonă, căci Bucovina este înțesată cu lucruri frumoase.

Azi nu se anunță chiar o zi senină ca și ieri. Însă nu aș da la schimb vremea de ieri pentru cea de astăzi nici în ruptul capului. Ieri am avut parte de o vreme superbă, excelentă pentru plimbarea până pe Vârful Ineu. Astăzi putem vizita grădina zoologică și printre picături.

Pe drum spre Rădăuți am ales să vizităm Mănăstirea Moldoviția și Mănăstirea Sucevița.

Cu cât ne apropiam mai tare de Rădăuți, vremea părea să se dezlănțuie din ce în ce mai tare, cu fulgere și tunete la tot pasul. Las-o să își consume toată energia acum, iar când vom ajunge la zoo să se liniștească. Aproape că a fost așa. Cred totuși că am mers prea repede, căci am lăsat la un moment dat în urmă stihia. Am crezut inițial că a luat-o în altă direcție. Când am parcat în fața grădinii zoologice, ne-a ajuns din urmă. Măcar a gonit pe toată lumea și am găsit astfel și loc de parcare în fața grădinii zoologice. Cât își face furtuna damblaua, avem timp și noi să mâncăm câte ceva. De plecat nu avem în intenție să plecăm, mizăm pe faptul că ploia nu va dura mult și vom putea vizita zoo.

După vreo jumătate de oră se opri și ploaia. Suntem singurii vizitatori ai grădinii zoologice în acest moment. Așa ne place!

Să vedem ce specii am descoperit la Zoo Rădăuți.

Tigrul

Lupii

Ursul

Cerbul carpatin

Ratonul

Asinul

Jaguarul

Leul

Vulpea

După ce mai vizităm Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Humor, ne oprim la locația de cazare. Mâine vom merge la izvorul de apă minerală, natural carbogazificată, de la Șaru Dornei.

Etichete:
zoo
zoo romania
Comentarii