La plajă în zona Mangalia

În mod normal în acest weekend eram liberi de program și am fi putut merge la munte. Însă am văzut niște prognoze cu șanse de ploaie mai mari de 90%. Nu prea văd cum ne-am putea strecura printre picături în această situație. Așa că am hotărât să mergem la mare. Răzvan era în culmea fericirii.

Vineri seara ne îndreptăm roțile spre Constanța, însoțiți de nașii lui Răzvan. Sâmbătă dimineață am zis că vom face plajă la Saturn, să ne întâlnim cu Dan și Claudia. La ora 8 se dă start la nisip, așa că trebuie să ne trezim devreme. Pentru noi nu ar fi fost o mare problemă, însă ce facem cu Pui și Cristina?! Am ajuns la Saturn pe la 8:30. Traficul lejer de dimineață ne-a ajutat să facem doar 40 de minute. Și ghici ce!? Nu suntem noi cei mai întârziați. Nepoțeii Claudiei de-abia au făcut ochi. Ne vedem pe plajă!

Ne place plaja de aici.

Ne instalăm ca de obicei la malul mării astfel încât să nu se mai poată așeza altcineva între noi și mare.

Hai să testăm apa mării!

O baricadă de alge ne blochează accesul în mare, așa că suntem nevoiți să ne facem un culoar de trecere.

Gata, acum putem intra și ieși fără probleme din apă, căci avem de cărat multe găleți de apă pentru a umple piscina.

Intrarea în mare se face treptat, cu o adâncime mică la început, lucru care ne interesa foarte mult, în special pentru Răzvan. Fugim de plajele unde marea se adâncește brusc, chiar de la mal.

Astăzi am descoperit o nouă pasiune, pescuitul cu plasa. Le-a cumpărat Dan câte o plasă la toți copiii. Eu, când am văzut-o prima oară, am crezut că e plasă de fluturi.

Ne-am luat cu joaca și a zburat timpul. De obicei la 10:30 fugeam de pe plajă. Acum am simțit că mă frigea spatele. Era trecut de ora 11. Greu se lasă oamenii urniți dimineața spre plajă, iar apoi nu mai reușești să îi dezlipești de ea.

Nașa Cristinei și a lui Marius a venit și ea la mare în acest weekend, însoțită de o droaie de copii și stă la Mangalia. Am putea să ne întâlnim cu ea după-amiază la plajă. Până atunci am putea să mergem în căutarea Cetății Albești, pe care am ratat-o anul trecut. De data asta m-am documentat temeinic și nu poate să ne mai scape.

De la ultimul indicator cu Fortificația Albești, continuăm pe asfalt, până în vârful dealului, apoi ieșim în dreapta pe drum de pământ și dupa vreo 300 m virăm dreapta la 90 grade, tot pe drum de pământ. De aici mergem tot înainte. Noi am lăsat mașina când s-au înălțat prea tare buruienile de pe mijlocul drumului

și am continuat pe jos.

În vreun sfert de oră eram în fața ruinelor Cetății Albești.

Hai că ne rod șoriceii burticile!

Mergem mai întâi să mâncăm ceva și apoi ne îndreptăm spre plajă să ne întâlnim cu restul.

Doar că am fost puțin în contra-timp, când ei pe plajă, noi la masă,

când noi pe plajă, ei în cameră. Și apoi ne-au speriat câteva picături de ploaie de am amânat întâlnirea pe a doua zi.

Dacă tot suntem în zonă, hai să vizităm și Muzeul Callatis!

Suntem apoi invitați să ne murdărim pe mâini confecționând vase din lut.

Și în încheiere mergem să vedem și Cetatea Callatis.

Mâine ne vom întoarce aici, să mai încercăm o dată să ne vedem. Însă condiția este să ajungem la 8 pe plajă, căci nu mai vreau să ajungem la 9:30 pe plajă.

Surprinzător, dar mobilizarea generală a fost destul de bună. Nu s-a întârziat plecarea programată decât cu un sfert de oră. Și la 8:00 eram în Mangalia. Mai avem de așteptat până-i vin și lui Răzvan partenerii de joacă.

Azi e o vreme perfectă pentru plajă. Nu e foarte mult soare, iar apa este caldă, chiar dacă dimineață ni s-a părut cam rece. Și aici ne place plaja și adâncimea apei la mal.

Dacă ieri a fost zi de pescuit, azi e zi de construit castele din nisip.

Chiar mai mult decât ieri stăm astăzi pe plajă. Și nu știu dacă am fi reușit să îi smulg de pe plajă,

dacă nu veneam cu propunerea de a merge la Ograda Veseliei. Așa se numește Ferma animalelor din apropierea Mangaliei.

Aici nu aș putea spune că am găsit foarte multe animale, însă ne-a plăcut să dăm de mâncare la căprițe,

la ponei,

să ne dăm în tiroliană,

să sărim în trambulină

și, un lucru inedit, să mulgem o văcuță de plastic.

Eu zic că e suficient pentru a declara acest weekend plin, Herghelia Mangalia o lăsăm pentru a o vizita data viitoare.

Etichete:
dobrogea
Comentarii