Malta - Satul lui Popeye

Prima zi în Malta! De fapt, teoretic, am aterizat ieri, deci ieri a fost prima zi în Malta, însă ieri nu am vizitat nimic, a fost de tranzit, pregătiri, ne-am ocupat de cumpărături, treburi casnice și a fugit lumina foarte repede. Ziua de astăzi o putem considera cu adevărat prima zi de concediu. Ne trezim și ne mișcăm mai alene. Azi avem un singur obiectiv: Satul lui Popeye. Și nu trebuie să ajungem nici prea devreme, le dăm răgaz personajelor să se dezmorțească și să se pună în mișcare.

Mai întâi trecem să cumpărăm cardurile de discount, ca să le și folosim la intrare în Satul lui Popeye. Apoi avem de gând să le folosim zi de zi, toată săptămâna.

Luăm un autobuz spre Melieha, pentru multe stații, apoi urmând a schimba cu altul. Aproape 1 oră pe drum. Nu înțeleg de ce mi-a indicat google maps să coborâm așa târziu, că am fi putut schimba cu vreo 3 stații mai devreme, luând înapoi autobuzul 101. Și dacă am fi coborât mai devreme l-am fi prins.

Așa ne-am uitat la el cum pleacă din stația de vizavi. Și mai vine și la interval de 1 oră.

Hai să luăm înapoi 2-3 stații primul autobuz ce ne iese în cale, apoi mergem pe jos un sfert de oră

și tot ajungem înaintea următorului 101.

Nu m-a interesat până în acest moment ce reprezintă Popeye's Village.

Pentru mine era o atracție interesantă, mai ales pentru cei mici, așa că am pus-o pe lista obligatorie de vizitat. Am descoperit acum că satul lui Popeye este locul unde a fost filmat lungmetrajul din 1980.

De fapt nici măcar de existența acestui film nu știam, aveam impresia că Popeye era doar un personaj de desene animate creat prin anii '60 pentru a îndemna copiii la consumul de spanac.

Ajungem pe la 12:30. La intrare primim o reducere de 25% datorită cardului Malta Discount. Ne atașează o brățară la mână, căreia, sincer să fiu, nu i-am găsit utilitatea, dar poate în timpul verii este mai multă agitație și ies/intră oamenii în parc. Primim odată cu harta, biletele de intrare și niște bonuri pentru o vedere, o poză și un popcorn gratis. Pe hartă ne explică cam ce putem face în acest parc.

Și la final ne zice că programul se încheie la ora 16:30. O spusese de parcă nu am avea timp suficient să le facem pe toate. Mă uit eu la ceas, mă uit la ea întrebător și zic: "Ok!". Ah, să nu uităm că mai avem și un bon pentru 1 oră la locul de joacă pentru cel mic. Da, asta schimbă puțin calculele, dar tot nu văd de ce nu ne-am putea încadra.

Cam asta e! Distracție plăcută!

Și intrăm chiar în toiul ei. Olive și Popeye se dădeau în spectacol în mijlocul aleii, cooptând la dans parte din trecători.

Cei mai de soi dintre ei...

Cu ce să continuăm?

Aș sta să citesc toate mesajele,

căci unele sunt cu adevărat simpatice: "The Best Thing to Come out of the Mine is the Miner".

Coborâm până pe malul apei.

Înapoi, sus, pe alee, continuăm spre capăt.

La o primă analiză a hărții aș fi crezut că ne-ar lua jumătate de oră doar să parcurgem sătucul pe aleea principală.

Dar în câteva minute ajunsesem deja la capăt.

Admirăm "cimitirul vesel"!

Textele de pe cele câteva pietre funerare au o notă comică și îmi aduc puțin aminte de cele de la Cimitirul Vesel de la Săpânța.

La ora 13:00 avem teatru de păpuși. Aici are loc un spectacol interactiv. Am reținut un singur subiect principal. Olive și Wimpy aveau o mică problemă, voiau să servească invitații cu hamburgheri,

însă cineva îi mâncase pe toți și au pornit o investigație: "cine e vinovatul?"

Și s-au pornit să interogheze persoane din public. Aici a căzut drept țap ispășitor Mihai.

La final am rămas un pic uimit că din culise au ieșit tot Popeye și Olive care ne întâmpinaseră la intrare.

Sătucul se termină cu un spațiu dedicat micilor amatori de golf (minigolf). Răzvan și Găbița s-au pus pe treabă, au început să ia la testat toate terenurile.

În timpul acesta ne așezăm la terasă să servim prânzul din caserolă.

Să tot faci picnic cu un asemenea peisaj.

Mergem să vizităm Orășelul lui Moș Crăciun.

Un pic mai pe fugă ca să nu pierdem montarea filmului Popeye cu actori din public.

Are loc "interviul pentru casting". Pentru rolul lui Popeye a fost bătaie, au fost 2 pe loc. Pe pozițiile de băieți răi nu prea sunt amatori, în schimb fetele lui Popeye sunt o grămadă. Gina și Gabi, Cornelia și Răzvan vor și ei să joace în film.

Gina și Gabi se califică pentru echipa fetelor. Cornelia și Răzvan sunt alocați echipei de băieți răi. Nu avem nici Bluto, nici Olive.

Începe filmarea!

Pentru fiecare cadru, producătorul, din personajul Bluto al satului, explică participanților foarte concis ce au de făcut,

îi așează pe poziții și cu o cameră foto dslr apasă butonul de înregistrare.

Fiecare cadru durează vreo 30 de secunde. Nu se fac duble pentru că se urmărește obținerea unui film la "prima mână", fără prelucrări. Și uite așa, din vreo 10 cadre

reușim să obținem un film de vreo 5 minute. Rezultatul îl veți putea viziona în sala de cinema peste vreo jumătate de oră.

Avem timp să alegem niște suveniruri, să facem poze.

Ce ziceți? Ar fi câștigat rolul Măslinei?

Ne întoarcem apoi la cinema, ne luăm popcornul și ne așezăm cuminți în sală. Sincer să fiu, nu credeam că ar putea ieși cine știe ce, dar chiar mi-a plăcut rezultatul final. Plătim 5 euro să avem acest film amintire și acasă.

Mergem și la locul de joacă, chiar dacă nu mai avem timp pentru o oră întreagă. Uite cum au zburat 4 ore! Tot am mai fi vrut măcar jumătate de oră să alergăm la locul de joacă.

Autobuzul vine cu vreo 10 minute înainte de închiderea parcului.

Să mergem spre casă!

Etichete:
malta
Comentarii