Grecia - De la Pirgos Dirou la Pylos

Bună dimineața din locația noastră de cazare din Pirgos Dirou.

Ca să putem vizita Peștera Pirgos Dirou era de înțeles că va trebui să ne cazăm cel puțin pentru o noaptea undeva în apropiere. Din acest motiv am căutat o locație de cazare pe la Areopoli. Nu erau prea multe variante, însă Yannis ne-a găsit o căsuță superbă, chiar pe tiparul celor pe care am fi vrut să le vedem la Vatheia.

Începe să îmi pară rău că am avut doar o noapte de stat aici. Clădirile din Areopoli seamănă foarte mult cu cele din Vatheia. Păi dacă știam așa, nici nu ne mai chinuiam seara anterioară să ajungem până la Vatheia, lucru pe care nici nu am reușit să îl facem de altfel. Încep să cred că aspectul aceasta al construcțiilor este specific pentru această zonă. Într-o plimbare pe aici descoperim Castelul Arapakis.

Atracția principală a zonei este fără îndoială Peștera Vlihada (cunoscută drept Peștera Pirgos Dirou).

Nu aveam niciun gând să trecem pe aici fără să o vizităm. De fapt am făcut traseul de așa natură încât să treacă și pe aici. M-a încântat foarte tare ideea de a ne plimba prin peșteră cu barca.

Se vede că partea a doua a acestui circuit a fost făcută mai haotic. Astfel, cu toate că am trecut și ieri pe la Mystras, nu am oprit să vizităm. Poate și pentru că programul de vizitare nu ne-ar fi permis să îl vedem pe-ndelete. Așa că azi am ajuns mai devreme.

Mergem mai departe.

Pentru a vedea Situl arheologic Messene a fost nevoie de un mic detur, însă cred că a meritat.

În orașul antic Messini (sau Messene) am intrat cu mașina prin Poarta Arcadiană.

Să vedem în continuare situl arheologic.

Aveam în plan să ajungem și la Castelul Koroni, însă ne-am dat seama că nu ne prea mai ajunge timpul să facem conturul acestei mici peninsule. Așa ar fi fost ideal, să trecem pe la Castelul Koroni, apoi pe la Castelul Methoni și am ajunge într-un final să ne oprim la Pylos. Am analizat puțin pe gps cât ne-ar lua să ajungem la Koroni și cât ne-ar lua să ajungem la Methoni, trecând pe la Pylos. Din calcule a rezultat că trecând pe la Koroni, nu vom mai ajunge pe lumină la Methoni, trecând însă pe la Pylos, vom prinde Castelul Methoni pe-nserat. Ce ne dorim mai mult să vedem dintre Castelul Koroni și Castelul Methoni? Poate ar fi fost interesant să vedem Castelul Koroni pe lumină și Castelul Methoni noaptea, însă la momentul respectiv am ales să tăiem peninsula și să mergem direct la Castelul Methoni.

Detalii
Data excursiei
27 iunie 2013
Etichete:
grecia
Comentarii