Grecia - Întoarcerea spre casă

Vacanța noastră se cam apropie de final.

Am vrut atât de multe lucruri să vedem în acest concediu încât pentru ultimele zile au rămas distanțe foarte mari de parcurs. Azi trebuie să ajungem la Paralia - Katerini, ca să ne rămână pentru mâine doar 750 km. Iar pentru asta, vom avea și astăzi vreo 550 km de mers. Nu vom lăsa totuși ca această distanță să fie cu peisaje văzute doar din mers. Oricum trebuie să mai faci din când în când și câte o pauză. Prima oprire o vom face la Kastro - Kylllini, să vedem Castelul Chlemoutsi.

În Patras cred că va fi cam ultima oprire mai de durată, apoi vom merge cam întins spre Paralia Katerini. Să vizităm mai întâi Cetatea Patras.

Și alte câteva obiective din oraș.

Prin dreptul acestui pod am mai trecut pe la începutul concediului. Ziceam atunci că ne vom întoarce traversându-l dinspre Patras. Dacă la Corint grecii au simțit nevoia să taie legătura dintre continent și peninsulă pentru a scurta drumul vapoarelor, aici au simțit nevoia să lege partea continentală de aceeași peninsulă pentru a scurta traseul mașinilor.

Ziceam eu că nu vom mai face nicio oprire, însă nu se poate să trecem așa, fără a mai admira puțin Podul Rio - Antirrio.

Cetatea Navpaktos o revedem din zbor.

Și apoi drum aproape întins. Cred că m-a ajuns puțin oboseala, după atâtea zile de condus. Știam eu de ce așteptam să-și ia și Cornelia permis de conducere înainte de a porni într-o vacanță așa întinsă. A doua parte a drumului până la Paralia Katerini am fost copilot.

A doua zi ne luăm la revedere de la Yannisâ

și apoi pornim în lungul drum spre casă, unde am cedat mai devreme de jumătate. Și uite așa s-a trezit Cornelia la volan pentru vreo 400 km pe drumuri străine, acompaniată de o ploaie torențială. Și nu am mai fost bun nici măcar de copilot.

Detalii
Data excursiei
29 iunie 2013
Etichete:
grecia
Comentarii