Grecia - De la Pylos la Olympia

Bună dimineața din hotelul unde am fost cazați în Pylos.

Asta este o zi un mic mai lejeră, 150 km si 3 obiective, cică să ne odihnim puțin înainte de următorele două zile cu mulți kilometri de parcurs. Adevărul e că a cam început să se simtă oboseala acumulată.

Mai întăi să vedem Cetatea Pylos, dacă tot suntem aici.

Ne îndreptăm spre Olympia.

Pe drum ne oprim la Platiana, să vedem situl arheologic. Se vede că pe aici nu a mai trecut nimeni de multă vreme, e nevoie de ustensile ajutătoare pentru degajarea drumului.

Ajungem cu greu sus.

Urmează principala atracție turistică de pe coasta vestică, Situl arheologic Olympia.

Și acest sit face parte din Patrimoniul UNESCO. Spre deosebire de cele văzute până acum, aici este ca un parc, mulți copaci, umbră, vegetație, umezeală. Și poate toate astea au contribuit la deteriorarea mai rapidă a orașului antic. A fost binevenită și totodată plăcută plimbarea prin această zonă. Și cu toate că există mai multă umbră decât în oricare alt sit arheologic vizitat, căldura tot insuportabilă este. Am uitat să ne luăm și apă la noi. Norocul nostru a fost că s-au gândit alții la noi și au făcut din loc în loc niște țâșnitoare de apă, cunoscute sub denumirea de cișmele.

Este destul de întins acest sit; când credeam și eu că ne apropiem de final, descoperim că acesta se întinde și pe partea cealaltă a șoselei, traversând un pod. Apoi vizităm și muzeul.

Yannis ne-a găsit cazare la un hotel, amestecându-ne într-un alt grup de turiști de-ai lui, obținându-ne astfel un preț mai mic.

Și mai avem timp să vizităm ceva. Să mergem la Situl arheologic Skillountia.

Și-acum un apus de soare în mare, ca de final, căci mâine vom părăsi coasta vestică.

Detalii
Data excursiei
28 iunie 2013
Etichete:
grecia
Comentarii