Grecia - Insulele Hydra și Spetses

La Tolo nu prea aveam în plan să mergem într-o croazieră prin insule. Însă ideea lui Yannis a fost binevenită și aveam deja rezervările făcute înainte de a ajunge aici. Nu știam noi ce insule vom vizita, cert era că vom merge la plimbare cu vaporul o zi întreagă. De fapt știam ce insule era posibil să vizităm, putea fi o combinație între Hydra, Spetses, Poros. Croaziere nu se fac în fiecare zi, doar vreo 2 sau 3 pe săptămână. Și fiecare croazieră poate avea alt traseu. Astfel depinde foarte mult de ziua aleasă. Și din 3 nopți de cazare, câte vom sta noi aici, nu prea vom avea de ales. Ba chiar mai mult, e posibil să nu prindem nicio croazieră în cele 2 zile disponibile. Dar am prins chiar a doua zi după sosire.

Dimineață ne-am trezit mai devreme decât oricând în această vacanță. Eram nerăbdători să mergem în croazieră. Chiar dacă în urmă cu câteva zile mai vizitasem o insulă, respectiv Insula Aegina, această croazieră mi se părea cu totul altceva. Și între timp aflasem și itinerariul: Hydra și Spetses.

Ne prezentăm la debarcader. Era cam negură așa de dimineață. Oare vom avea parte de o vreme ploioasă în plimbarea noastră? Nu contează. Doar nu ne-om răzgândi acum. Lasă, oricum trebuie să fie frumos.

Pornim!

Prima oprire: Insula Hydra.

Când am coborât de pe vapor

am observat că ne așteptau niște căluți, în loc de taxiuri.

Chiar așa, pe această insulă lipsesc mașinile. Am aflat că s-a interzis prin lege accesul mașinilor și motocicletelor. Un lucru bun aș spune. Mai puțină poluare. Mai târziu descoperim niște mașini.

Cică doar camioanelor de gunoi li s-a permis accesul. Am impresia că am văzut și un camion militar. 

Am pierdut ceva vreme căscând gura pe aici prin port, aștepând parcă să se facă ora de plecare.

Apoi ne-am dat seama că am avea suficient timp să mergem pe faleză.

Dacă ne trezeam mai devreme și cu puțin elan, cred că am fi avut timp să dăm înconjurul insulei.

Următoarea oprire Spetses.

Parcă seamănă un pic cu cealaltă insulă.

Aici o luăm în direcția opusă față de Insula Hydra.

Am vrut să vedem farul mai de aproape. Acesta este însă îngrădit precum un obiectiv militar.

S-a făcut vremea să ne întoarcem acasă.

Arată de parcă că vom trece printr-o furtună.

N-au fost decât câteva picături. Iar la Tolo era vreme frumoasă. Și pentru că mai avem suficient timp, am putea să testăm și plaja din spatele hotelului.

Detalii
Data excursiei
23 iunie 2013
Etichete:
grecia
Comentarii