Zoo Craiova

A venit concediul cel mare. Mergem în Turul Sloveniei.

Prima oprire o vom face la Craiova. Avem acolo o grădină zoologică restanță din puzzle-ul grădinilor zoologice din România.

Eram obișnuiți să ieșim din București pe autostradă spre Pitesti, însă de data asta google maps ne-a dirijat prin Alexandria.

Prognoza meteo zice că va ploua la Craiova la ora 14. Noi ne-am aranjat programul să ajungem la Craiova la ora 15, sperând că vom ajunge după terminarea ploii. Pe drum ne-a plouat în mai multe rânduri, în mai multe zone. Ajunși la Craiova constatăm că nu plouase. Abia apucăm să coborâm din mașină, să intrăm în Parcul Romanescu

și se porni ploaia. E trecut de ora 15. Ăștia nu s-au ținut de cuvânt cu orarul ploii. Ne adăpostim la punctul de închiriat biciclete de la intrarea în parc și așteptăm să se domolească.

Pornim apoi spre zona animalelor.

Iar mai vine o rundă de ploaie, ne mai adăpostim sub un foișor.

Trece și asta, ne mai apropiem puțin. Încă o rundă de ploaie. De data asta stăm sub streașina unei căsuțe de pe malul lacului.

Măcar suntem la 2 pași de animăluțe. Tura următoare ajungem să vedem și primele animăluțe.

Încă o rundă de ploaie, ne adăpostim sub un copac. Gata, asta a fost ultima rundă. De acum putem admira liniștiți animalele.

Următoarea oprire: Kladovo, după ce vom trece granița în Serbia. Trecerea graniței a durat cam 15 minute cu totul: stat la coadă, controlat acte atât la români, cât și la sârbi, plus traversarea barajului Porțile de Fier.

Trecem pe lângă Cetatea Diana. Ajungem în Kladovo. Traficul prin centrul orașului este deviat. Este instalată o scenă. Se pare că vom avea parte de un spectacol.

Mergem mai întâi să ne instalăm la cazare. Ne-am învârtit puțin pe străduțe până am găsit locația. Apoi plecăm pe jos spre locul unde era instalată scena să vedem despre ce era vorba. De fapt scopul principal era să găsim un bancomat, să scoatem niște dinari sârbești. Dar o plimbare prin oraș este binevenită pentru toată lumea. Pe drum ne oprim la lac, să aruncăm cu pietricele în apă.

Cam greu ne despărțim de acest locșor.

Noroc că se vede caruselul de aici și am găsit astfel altă atracție, să ne putem smulge de aici. Dar nu avem dinari să plătim o tură în carusel. Așa că trebuie mai întâi să găsim bancomatul.

Ia uite, intre timp a început reprezentația pe scenă. Este un festival etno și sunt venite formații de dansuri populare de prin toate colțurile Serbiei. Stăm să admirăm câteva.

Și toată șoseaua din centrul orașului este decorată pe de o parte și de alta cu tărăbuțe unde se vând diverse produse tradiționale din fiecare colț al țării.

După ce ne îmbogățim buzunarul cu niște dinari, ne întoarcem la carusel.

Și astfel se încheie prima noastră zi de concediu. Când am mai fost prin Kladovo data trecută parcă era un oraș pustiu. Acum însă era foarte animat datorită acestui festival. Sau poate și datorită sezonului estival.

Detalii
Data excursiei
20 iulie 2018
Etichete:
zoo
zoo romania
Comentarii