Zoo Pitești - o surpriză plăcută

Am fi vrut ca în acest weekend să urcăm pe Vârful Măgura Codlei, să deschidem sezonul de urcat pe munte. Dar prognoza meteo nu a fost tocmai pe aceeași lungime de undă cu noi. Dar nu părea să se întrevadă nicio rază de soare niciunde. Peste tot se cam anunța vreme ploioasă. Să vezi că o să stăm acasă. Spre finalul săptămânii parcă începeau a se disipa norii din zona Pitești, unde am putea vizita o nouă grădină zoo. Dar nu înțeleg cum de au plecat toți la mare de 1 mai pe o asemenea vreme. Când, de fapt, urma să plouă în toată țara, mai puțin la mare. Lasă că avem și noi o fereastră de vreme bună pentru sâmbătă.

Am plecat sâmbătă pe la 11 de acasă și în primă fază am avut impresia că au plecat deja toți bucureștenii, căci era destul de lejer traficul, însă pe măsură ce ne apropiam de ieșirea din București spre Pitești, se cam îngroșau rândurile. Dacă acum e așa, oare mai devreme sau aseară cum o fi fost!? Dar spre Constanța!? Sau un gând și mai negru, luni seara, pe unde s-or întoarce toți? Ajungem în jurul orei 1 la Parcul Trivale din Pitești, căci lângă acesta se află grădina zoo, găsim un loc de parcare ce tocmai se elibera chiar în apropierea intrării și parcăm. 5 lei intrarea de adult, bebe nu plătește încă și 30 lei taxa foto. Cică pentru poze cu telefon mobil nu se plătește, plătești doar dacă folosești aparat foto individual, nu se diferențiază dslr de compact. A fost însă prima oară când în timpul vizitei chiar ne-a verificat cineva dacă am plătit taxa foto.

Informațiile aflate despre această grădină zoo erau oarecum contradictorii. Argeșenii spuneau că nu e mare lucru de capul ei și nu merită vizitată. În același timp găseam recenzii pe internet că arată bine, mai ales după reamenajare. Probabil că am fi renunțat la a o mai vizita doar dacă toate părerile s-ar fi aliniat și ar fi fost drastic negative. În situația dată noi ne-am hotărât să o vizităm și astfel să avem și noi propria părere.

Am vizitat pe rând:

Lama

Păunul

Un pui de cerb

Ne întâlnim din nou cu watusi, pe care îl văzusem pentru prima oară la Brăila.

Alături de el stau berzele.

Struțul emu

Continuăm cu camila.

Ne atrag apoi atenția niște ursuleți foarte simpatici.

Urmăm apoi culoarul până la capăt și mai descoperim pe de-o parte tigrii

și încă un rând de urși.

Iar pe partea cealaltă:

Bivol

Oaia cu coamă

Kiang

Reni

Cerb lopătar, cerb carpatin, porci vietnamezi, ponei

Ne întoarcem puțin înapoi și o luăm spre lac. Cam pustiu lacul, au mai rămas doar vreo 2 lebede, dar și-acelea vai de capul lor.

La întoarcere observăm că ursuleții ce se jucau mai devreme obosiseră și acum dormeau toți aliniați.

Mergând printre tigri și urși ajungem și la leii ce stăteau tolăniți în iarbă.

Piesa de rezistență a acestei grădini a fost ursul asiatic gulerat. Pe lângă faptul că este prima oară când văd așa ceva, adică niciun alt zoo vizitat din țară nu are un astfel de urs, dar poziția în care l-am surprins era una aparte. Nu reușeam să îmi dau seama dacă el stătea așa pentru distracția noastră sau chiar era serios în activitatea lui, parcă făcea yoga.

Trecând apoi pe lângă parcul de joacă nu am mai reușit să ne dezlipim de aici. Am tras eu o fugă pe la fazani și papagali.

Și apoi am reușit să ne desprindem de părculeț doar fugăriți de ploaie. Ne-am retras la reptile.

Crocodilul are un spațiu de desfășurare mult mai mare comparativ cu șerpii.

Ne plac și peștii.

Între timp s-a liniștit ploaia. Ne continuăm drumul spre ieșire.

Pe stânga vedem câinele dingo, pentru prima oară

și lupii.

Iar pe dreapta maimuțe: macac, babuin și una nouă, maimuța Husar.

Consider că această grădină zoo merită vizitată. Chiar dacă nu se luptă ea pentru primele poziții, ea atrage prin mai multe aspecte: e singura deținătoare a câtorva specii, este curat și animalele sunt îngrijite, la o parte din animale este amenajată privirea de "la balcon", fără a fi tăiată de zăbrele, gratii sau grilaje.

Detalii
Data excursiei
29 aprilie 2017
Etichete:
zoo
zoo romania
Comentarii