Zoo Timișoara

Ne-am propus ca anul ăsta să vizităm toate grădinile zoologice din România. Știam că nu va fi o misiune chiar ușoară pentru că nu putem chiar să străbatem o distanță de 400 - 500 km dus și încă o dată pe atât la întors doar pentru a vedea o grădină zoologică. Așa că grădinile zoologice cele mai îndepărtate trebuia să le legăm cumva de o ieșire în direcția respectivă. Astfel am plecat în concediu spre Slovacia trecând prin Oradea, pentru a vedea Zoo Oradea. Iar la întoarcere am zis să trecem prin Timișoara pentru a vizita Zoo Timișoara. Altă ocazie mai bună nu cred că vom mai prinde pentru a vedea aceste grădini zoologice.

Nu aveam așteptări prea mari de la Zoo Timișoara pentru că studiasem deja lista de animale existente aici și părea o grădină zoologică mai sărăcuță. Dar asta nu ne-a împiedicat să facem un detur să o vedem cu ochii noștri.

Într-adevăr nu este cea mai frumoasă grădină zoologică din câte am văzut, nici cea mai bogată. Grădină zoologică fără leu am mai văzut doar una, în Cehia. Chiar am întâlnit o familie: tata și băiatul, care căutaseră în tot parcul și acum ne întrebau pe noi dacă am găsit leul. Am dat din umeri. Eu știam că nu există leu aici. Dar se pot lăuda că au urs brun, o familie de ursuleți foarte simpatici.

Și am mai găsit ceva aici, ce nu am văzut în altă parte: niște dihori.

Să vedem ce alte animale am mai găsit!

O pisică sălbatică, care pare foarte domestică.

Lama guanaco

Niște căprioare foarte jucăușe

Cerbul comun

Cangurul Bennet

Macac cu coadă de leu

Mara

Maimuța Huszar

Păunul albastru

Struțul african

Ratonul nu știam că este așa acrobat

Nici cu zebre nu sunt multe grădini zoo în țară

Nandu

Emu

Broaște țestoase

Capre domestice

Tapirul nu l-am găsit, nici lemurii.

Detalii
Data excursiei
7 iunie 2017
Etichete:
zoo
zoo romania
Comentarii