Zoo Sibiu și Muzeul Astra

Grădina zoologică de la Sibiu a fost cea care a dat tonul anul trecut, cea care a deschis apetitul de văzut animăluțe. Până atunci am studiat animalele doar pe telefon, să le identificăm după înfățișare și sunet. Și exersam acest lucru în fiecare seară. Nu-mi aduc aminte să fi fost în plan vizitarea acestei grădini zoologice la momentul respectiv. Însă după ce am văzut Hotelul de gheață de la Bâlea eram hotărâți să ne dăm cu saniuța, un alt lucru pe care îl experimentam pentru prima oară. Și ne-am gândit la pârtiile din Păltiniș. După ce am revenit din Păltiniș indicatorul zoo ne-a atras ca un magnet. Și am desoperit atunci una din cele mai frumoase grădini zoologice din țară.

Acum revenim cu plăcere, dacă tot avem drum prin zonă, să vizităm această grădină zoologică. Suntem convinși că vom vedea acum mai multe animale decât data trecută, atunci era iarnă, iar acum este cald. Prețul la intrare văd că este neschimbat: 3 lei de adult. Mă întreb cum reușesc să hrănească atâtea animale.

Să facem inventarul animalelor.

Watusi

Porcul mistreț

Porcul pecari

Bivolul alb

Zebra

Cămila

Muflonul

Lama

Tigrul alb

Lupul iberic

Lupul alb

Ursul

Leul

Tigrul

Babuinul

Macac

Lemurul

Jaguarul

Emu

Nandu

Struțul african

Nu aveau și niste reni data trecută? Ba cred că da, parcă îmi aduc și eu aminte. Erau chiar în țarcurile ce le puteam vedea în dreapta, jos, imediat după intrare. Ne-au atras atenția din prima și ne-am dus direct la ei să îi vedem. Acum nu mai sunt, țarcurile respective par a fi goale.

Acum ne îndreptăm spre casă? Da! Sau am putea să vizităm Muzeul Astra, că e aici lângă. Da, bună idee, altfel nu ne vom rezerva niciodată timp special pentru el.

Am aflat că Muzeul Astra este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Nu am făcut legătura la acel moment. Asta îmi suna ca un "cel mai" oarecare. Faptul că este "cel mai" nu este deloc un lucru rău, dimpotrivă este un lucru de laudă prin care merită să ieșim în evidență. Dar de aici până la faptul că ar putea să ne influențeze foarte mult timpul de vizitare nu vedeam nicio legătură, cu toate că ar fi trebuit. În capul nostru era că într-o oră îl putem vizita în întregime și apoi să ne vedem de drumul spre casă.

Prețul de la intrare m-a surprins oarecum. Mi s-a părut cam mare, dar eram hotărâți să îl vizităm, așa că nu am mai dat înapoi. Majoritatea își cumpărau abonament. De ce oare!? Păi dacă vii de 3 ori pe an cu toată familia, este mai avantajos să plătești abonamentul.

După vreo 2 ore, în care ne-am plimbat printre gospodăriile oamenilor din toate colțurile țării, fără a intra în toate, ne îndreptăm spre ieșire. Trecând prin apropierea unui lac,

observăm pe malul opus niște mori de vânt.

Nici prin cap nu îmi trecea că și acelea sunt tot exponate ale muzeului. Ajunși pe malul lacului, privim de curiozitate schema muzeului din acest loc. Am rămas uimiți când am observat că abia ajunsesem să vedem jumătate din muzeu, poate nici atât. Însă nu ne mai permitea timpul să vizităm și restul. Acelea vor rămâne pentru o dată viitoare, când vom aloca mai mult timp.

Detalii
Data excursiei
15 aprilie 2018
Etichete:
zoo
zoo romania
Comentarii