Zoo Reșița

Citisem despre Grădină Zoologică de la Reșița numai de bine. Însă lucrurile îmi păreau cusute cu ață albă. Nu prea îmi venea a crede că lucrurile ar fi fost prezentate dintr-un punct de vedere obiectiv și imparțial. Prin această descriere grădina zoologică de la Reșița se dorea a fi printre cele mai mari și mai frumoase din țară, dacă îmi aduc bine aminte printre primele 3. Ce mi-a sărit în ochi a fost o comparație cu Grădina Zoologică de la Târgu Mureș, care din punctul meu de vedere este de departe cea mai frumoasă de la noi din țară. Însă nu o văzusem încă pe aceasta de la Reșița. Cine știe, poate voi descoperi aici o grădină zoologică comparabilă în frumusețe cu cea de la Târgu Mureș. Vom vedea!

A fost numai bine că nu am avut prea mult de mers pe jos până pe Vârful Muntele Mic. Că altfel se decala foarte tare programul și am fi ajuns foarte târziu la Zoo Reșița.

Să facem turul Grădinii Zoologice Reșița!

Cerbul lopătar

Căprioara

Porcul mistreț

Capra pitică

Lupul

Tigrul

Leul

Jaguarul

Uliul

Zimbrul

Mara

Coati

Macac

Nandu

Bufnița

Ratonul

Lebăda neagră

Papagali

Măgarul alb

Emu

Aș trage o concluzie. Zoo Reșița este într-adevăr foarte frumoasă. Dar punând-o alături de cea de la Târgu Mureș, pierde fără drept de apel. Cred că am plecat cu aștepări mult prea mari și ca urmare am fost puțin dezamăgit. Dacă nu aș fi citit acele cuvinte de prea mare laudă, cred că aș fi fost foarte încântat de această grădină zoologică pentru că nu are un prea mare renume și poate ar trebui. Poate asta s-a și încercat, să fie scoasă din anonimat.

Detalii
Data excursiei
25 iunie 2017
Etichete:
zoo
zoo romania
Comentarii